Spartańskie warunki w kebabie? Wolałbyś tego nie wiedzieć
W internecie pojawił się nowy trend. Wyzwanie polega na tym, że byli pracownicy firm zdradzają ich największe sekrety. Niektóre naprawdę zwalają z nóg. Co działo się za kulisami pewnego kebaba?
TikTok, w przeszłości działający pod nazwą Music.ly, to platforma społecznościowa, która w krótkim czasie zdobyła ogromną popularność na całym świecie. Aplikacja umożliwia użytkownikom tworzenie, udostępnianie i przeglądanie filmików.
Podobne
Na portalu często pojawiają się nowe trendy i challenge. Im więcej osób bierze w nich udział, tym większą popularność zdobywają. Obecnie na TikToku viralowe zasięgi zdobywają filmiki, w których byli pracownicy różnych firma zdradzają rzeczy, które praktykowano tam na porządku dziennym, a gdyby trafiły do opinii publicznej, to straciłyby klientów.
Tygodniowe mięso w kebabie
W internecie wywiązała się żywa dyskusja na temat sekretów różnych miejsc w pracy. Do popularnego trendu dołączyła była pracowniczka lokalu z kebabem. Dziewczyna opublikowała wpis na portalu X, który zszokował internautów. Relacjonuje, że przez mały ruchu 25-kilogramowa kolba kurczaka była wymieniana raz na tydzień (wtedy, kiedy udało się ją wyprzedać).
Dodatkowo pracownicy byli zobowiązani mrozić ją na noc, aby kolejnego dnia mogła się podgrzewać przez kolejne 11 godz.: "W kebabie, w którym pracowałam, była 25-kilogarmowa kolba kurczaka na tydzień. Nie było w ogóle ruchu, więc to nam nie schodziło i codziennie to zamrażaliśmy i odmrażaliśmy. Na kiju stało też przez całe 11 godzin otwarcia. W ostatnie dwa dni śmierdziało już gównem. Uważajcie, gdzie jecie".
Internauci łączą się w bólu
Pod wpisem wybuchła dyskusja. Wielu internautów zdradziło, że w ich byłych miejscach pracy wcale nie było lepiej: "Jak byłam na dniu próbnym w lodziarni i zatkała się nam maszyna do świderków, to właściciel przepychał ją patyczkiem, który pomiędzy oblizywał i wkładał dalej. Mam teraz traumę na budki z lodami; W cukierni, w której pracowałam, często sprzedawaliśmy torty, które leżały tam ponad tydzień. Zmienialiśmy tylko śmietanę i szło do wysyłki; W pierogarni mieliśmy ciasto dnia, które było ciastem miesiąca".
Popularne
- Jelly Frucik zablokowany na TikToku. "Ryczę i jestem w rozsypce"
- Kim są "slavic dolls"? Śmiertelnie niebezpieczny trend na TikToku
- Vibez Creators Awards - wybierz najlepszych twórców i wygraj wejściówkę na galę!
- Były Julii Żugaj szantażował jurorów "Tańca z gwiazdami"? Szalona teoria fanów
- Amerykanie nie umieją zrobić kisielu? Kolejna odsłona slavic trendu
- Quebonafide ogłosił finałowy koncert? "Będzie tłusto"
- Chłopak Seleny Gomez się nie myje? Prawda wyszła na jaw
- Jurorka "Tańca z gwiazdami" węszy romans? "Ja nie widzę tej relacji"
- Agata Duda trenduje za granicą. Amerykanie w szoku