Włosi wybrali najgorsze dodatki do pizzy. Ananas to przy nich pikuś
Włoska pizza to żywa legenda, a sami Włosi są bardzo przywiązani do swoich tradycji kulinarnych. Co przeraża ich bardziej od owoców na pizzy?
Kuchnia włoska to jedna z najbardziej lubianych kuchni na całym świecie. Pizze, makarony, kluski, owoce morza - wakacje w słonecznej Italii to prawdziwy raj dla wszystkich łasuchów, nawet tych bardzo wybrednych.
Podobne
- Playboi Carti wróci do Adina Rossa? Streamer zapowiada część drugą
- Logan Paul ogłosił konkurs. Do wygrania 500 tys. dolarów, ale jest pewien haczyk
- Zarabia więcej od ciebie, a nawet nie istnieje. Ile kosi w miesiąc?
- Charyzmatyczny chatbot zastąpi chłopaka? Dan podbił TikToka
- Dylan Sprouse nie zgodził się na obrażenie aktorki. Młody gwiazdor królem internetu
Sami Włosi zdają się purystami w kwestii serwowania tradycyjnego jedzenia. Jak pizza to na cienkim cieście z małą ilością dodatków, jak carbonara to broń Boże ze śmietaną. Twisty wprowadzane w nowoczesnej kuchni są mile widziane, lecz na wszelkiego rodzaju eksperymenty patrzy się krzywo.
Polski makaron z truskawkami? Z tym do Włocha lepiej nie pochodzić. Znana też jest ich alergiczna reakcja na ketchup w innej konfiguracji niż (ewentualnie) z frytkami czy pizzę hawajską.
Włoski serwis tg24.sky.it opublikował artykuł, w którym 36 proc. Włochów wyznało, że za granicą mieli do czynienia z niejadalną pizzą. Winą obarczali paskudne ciasto lub dodatki. Które składniki najbardziej striggerowały Włochów?
Najgorsze dodatki do pizzy. Włoch płakał, jak widział
Ananas na pizzy to więcej niż wytrzyma włoskie serce? Jak się okazało, ten poczciwy owoc ma mocnych konkurentów w drodze po tytuł najstraszniejszego składnika, przed którym drżą całe pokolenia włoskich familii.
Banan, mięso z zebry, mięso z kangura, świerszcze, węże, konopie indyjskie, kurczak tandoori - dla Włocha z krwi i kości zobaczyć pizzę z takimi dodatkami to prawdziwa potwarz.
Analizę przeprowadził serwis Coldiretti/Ipsos. Badanie miało uczcić najbardziej lubianą włoską potrawę oraz monitorować jej zbezczeszczenia dokonywane przez restauratorów z innych zakątków świata.
W zagranicznych pizzeriach największym rozczarowaniem dla Włochów było:
- ciasto (52 proc.),
- smak (48 proc.),
- użyte składniki (36 proc.),
- połączenie składników (34 proc.).
Popularne
- PiriPiri zrobiło pierwsze w Polsce lody z kebabem. To nie jest żart
- Rosyjski youtuber przesadził z prankami. Policja nie miała litości
- Wersow wypuściła "Dorosłe serce". Śpiewa, że otrzymała chłód
- Bambi nie potrafi śpiewać? Burza pod klipem z koncertu
- Kebab z żurkiem. Wielkanocny eksperyment zjesz tylko (?) w Toruniu
- Wściekły Justin Bieber krzyczy na paparazzi. "Wynoście się stąd"
- Katy Perry poleci w kosmos. Kiedy wróci na Ziemię?
- Polska górą. Nowy slang podbija internet. "Just turned 19 in Poland". O co chodzi?
- Stuu pozwał wiceministra sprawiedliwości. "Rzekomo dopuściłem się pomówienia"