Budda zaprasza na "kotleta Grażyny". Ogłosił otwarcie restauracji
Już jutro 28 czerwca wielkie otwarcie Strefy 77, czyli nowej restauracji należącej do partnerki Buddy, którą influencer pieszczotliwie nazywa "Grażynką". W menu znajdziecie wiele wariacji na temat typowych polskich dań, ale nie tylko.
Kamil Labudda, znany wszystkim jako motoryzacyjny youtuber Budda, już w przeszłości wspominał, że jego partnerka Grażynka otrzymała w prezencie na walentynki restaurację. Do niedawna jej lokalizacja i nazwa były małą tajemnicą. Dziś już wiemy, jak nazywa się lokal oraz gdzie się znajduje.
Podobne
Na relacji Buddy pojawiło się przekierowanie do konta restauracji "Strefa 77". Nazwa nie jest przypadkowa, w końcu siódemka to ulubiona cyfra influencera, którą nosi na skórze, a także prezentuje w numerach rejestracyjnych niektórych aut. Nawet jego marka kosmetyków samochodowych została nazwana "SEVEN".
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
JULIA ŻUGAJ spełniła już WSZYSTKIE SWOJE MARZENIA?
Grażynka i Budda otwierają restaurację Strefa 77
Restauracja Grażynki mieści się w Warszawie przy ul. Próżnej 9. "STREFA 77, czyli nowe miejsce na gastronomicznej mapie Warszawy. Przestrzeń z pysznym jedzeniem, w której każdy będzie czuł się swobodnie" - czytamy w opisie pod pierwszą fotką z lokalu.
Na kolejnej widzimy uśmiechniętą Grażynkę, która siedzi przy stoliku z talerzem. A na nim kultowa polska potrawa, czyli kotlet schabowy z ziemniakami i mizerią. "W menu między innymi pozycja: Kotlet Grażyny. Cała historia zaczęła się, kiedy po nagraniach za granicą cała ekipa wracała do Polski i jedyne, co chciała zjeść po X tygodniach Fast Foodów, to kotlet z ziemniaczkami i mizerią. Przez lata tu czegoś dodaliśmy, tam odjęliśmy i memem stał się kotlet Grażyny" - czytamy w opisie.
Otwieramy się już jutro o godzinie 16:00 i przez 7 dni w tygodniu gotujemy dla was aż do 22! Zapraszamy do skromnego lokalu przy ul. Próżnej 9 w Warszawie! Do zobaczenia przy stole
Na relacji u Grażynki pojawił się mały tour po lokalu. Widać, że partnerka Buddy jest bardzo podekscytowana otwarciem Strefy 77. - Dobrze, ochłońmy trochę, usiądźmy sobie na kanapie, na której - uwaga - już w - werble proszę - ten piątek będziecie mogli usiąść i zamówić kotleciora Grażyny. Wielkie otwarcie Strefy 77 już w ten piątek o 16:00. Co prawda jeszcze trochę do zrobienia mamy, ale o 16:00 się widzimy na kotleciorze. A po więcej informacji, menu i całą resztę odsyłam na Instagrama Strefy - mówi Grażynka.
- Powiem wam, że się stresuję. Tak chodzę teraz i tu jest rozpierdziel totalny, a my się w piątek otwieramy. Już nawet nie ma odwrotu, że nie, bo ja już wam powiedziałam, żebyście sobie rezerwowali piątek. Ja nie wiem, no trzeba będzie się spiąć mocno i działać, żeby zdążyć. Już nie ma odwrotu, bo przecież chcecie przyjść na kotleciora. Koniec po prostu opierdzielania się, bierzemy się do roboty. Stresuję się i bardzo cieszę. Dajcie znać, z kim się widzę w piątek, w sobotę, w niedzielę - w ogóle kto wpada na kotleciora - dopytuje młoda restauratorka.
Strefa 77. Menu w restauracji Grażynki
Zgodnie z poleceniem Grażynki zajrzeliśmy do menu i od razu zaczęło burczeć nam w brzuchach. Oprócz "kotleta Grażyny" w Strefie 77 będziemy mogli zamówić różne przystawki, zupy, dania główne, desery, dodatki, a także specjały sezonowe. Całe menu Strefy 77 prezentuje się następująco:
- PRZYSTAWKI:
- Tatar wołowy z żółtkiem, ogórkiem, borowikiem, szalotką i pieczywem;
- Bruschetta z pomidorami San Marzano, burratą i bazylią;
- Czeski smażony ser z belgijskimi frytkami z parmezanem i sosem tatarskim;
- Krewetki w emulsji maślanej z chili, czosnkiem, ziołami i pieczywem;
- Pieczywo własnego wypieku z solonym masłem i kremowym serkiem ziołowym;
- Sałatka Cezar z kurczakiem lub z krewetkami.
- ZUPY:
- Rosół z makaronem;
- Żur staropolski z jajkiem;
- Krem z pomidorów z pesto i grzanką.
- DANIA GŁÓWNE:
- De volaille z marchewką z groszkiem i kremowym purée ziemniaczanym;
- Burger wołowy z frytkami, coleslawem i sosem aioli;
- Kotlet Grażyny ze słodką mizerią i puree ziemniaczanym z ziołami;
- Łosoś, purée z batata z warzywami stir fry i sosem pomarańczowym;
- Gramigna con salsiccia;
- Stek z polędwicy z pieczonymi ziemniakami, grillowanymi warzywami i sosem pieprzowym;
- Placek ziemniaczany z gulaszem węgierskim i kwaśną śmietaną.
- DESERY:
- Krem angielski z kokosem i lodami pomarańczowymi;
- Sernik z białą czekoladą i sorbetem malinowym;
- Pistacjowa baklava z lodami śmietankowymi.
- DODATKI:
- Pieczone ziemniaki;
- Szpinak blanszowany z czosnkiem;
- Frytki;
- Purée ziemniaczane;
- Warzywa grillowane.
MENU SEZONOWE:
- ZUPA:
- Chłodnik litewski z jajkiem.
- DANIA GŁÓWNE:
- Tagliatelle z kurkami;
- Pierogi z jagodami;
- Stek z polędwicy z sosem kurkowym.
- DESERY:
- Truskawki ze śmietaną;
- Poziomki z lodami.
Strefa 77 podała też dodatkowe informacje dla gości, którzy chcą ją odwiedzić w weekend otwarcia:
"Z uwagi na brak rezerwacji w weekend otwarcia informujemy, że restauracja może pomieścić: 80 gości na dolnej sali oraz 30 gości na ogrodzie. Podczas otwarcia dostępne jest całe Menu. Oczekującym w kolejce postaramy się umilić czas obecnością Toyoty Supry MK4 oraz Lamborghini HURACAN STO. Na dolnym piętrze znajduje się specjalny spot do zdjęć z naszymi neonami oraz 2-metrową niespodzianką!" - podaje restauracja.
Popularne
- Bilet VIP na koncercie Dawida Podsiadły? Oto kulisy imprezy
- Mężczyźni odkrywają moc staników? Wszystko dzięki Madison Beer
- Oskar Szafarowicz ostro do posła koalicji rządzącej. "Krwiożercza żądza zemsty"
- Hit tegorocznych wakacji. Plaże pokryją ślady penisów?
- 17 lat bez kąpieli. Oto co sprawiło, że zaczął dbać o higienię
- Książulo testuje jedzenie w Mielnie. "Kebabowe dziadostwo"
- Kolejny szantażysta Buddy zatrzymany? Policja wydała komunikat
- Apel Ukraińca. "Nie zbierajcie w Polsce truskawek za 15 zł za godzinę"
- Polak chciał objechać świat. Na drodze stanęły mu rumuńskie dzieci