Kebab w lodowym rożku

Kebab w lodowym rożku porwie Polaków? Pierwszy taki w kraju

Źródło zdjęć: © @ramilkebab / TikTok
Jakub TyszkowskiJakub Tyszkowski,13.06.2025 21:26

Kebab to już nie tylko nocna przekąska, to kulinarny kulinarny fenomen, który pokochały miliony Polaków. Restauratorzy prześcigają się w pomysłach na coraz dziwniejsze połączenia smakowe. Pewna sieć z Pomorza zaserwowała kebab w lodowym rożku.

Kebab, znany z połączenia grillowanego mięsa, warzyw i sosów, stał się nieodłącznym elementem polskiego krajobrazu kulinarnego. Codziennie po kebaba sięga ok. 5 mln Polaków, a liczba punktów serwujących ten przysmak sięga 25 tys. Rynek kebabów w Polsce jest wart ponad 2,5 mld zł. To danie nie tylko zaspokaja głód, ale także wpisuje się w nowoczesny styl życia, gdzie liczy się szybkość i wygoda.

Polscy restauratorzy nie boją się eksperymentować z tradycyjnym przepisem na kebaba. Przykładem jest "Hanys kebab" z Rybnika, który łączy śląski obiad z tortillą. Takie innowacje przyciągają smakoszy z całego kraju, którzy szukają nowych doznań kulinarnych. Kebab w zupce chińskiej czy kebab z czekoladą to tylko niektóre z pomysłów, które zyskały popularność w mediach społecznościowych.

Kebab stał się również tematem wielu vlogów i relacji w mediach społecznościowych. Influencerzy, tacy jak Szymon Nyczke "Książulo", zdobywają popularność, recenzując kebaby w całej Polsce. Ich opinie mają duży wpływ na wybory konsumentów, a restauratorzy chętnie zapraszają ich do swoich lokali, licząc na pozytywne recenzje.

trwa ładowanie posta...

Kebab w lodowym rożku hitem lata?

Czy można jeszcze wymyślić coś nowego związanego z kebabem? Ramil Kebab udowadnia, że jak najbardziej. Jest to sieć lokali działających w woj. zachodniopomorskim - Szczecinie, Mierzynie i Policach. Firma opublikowała w mediach społecznościowych nową pozycję w menu - kebab w lodowym rożku.

"Waflowego rożka wypełniamy kraftowym mięsem w płatach i pysznym autorskim sosem. Na koniec mała dekoracja i lodowy kebab gotowy. Idealna przekąska na letnie dni" - przekonuje Ramil Kebab. Propozycja wywołała sporo emocji w internecie, gdzie wybuchła dyskusja, czy kebab w lodowym rożku znajdzie fanów. Testowalibyście?

trwa ładowanie posta...
Co o tym myślisz?
  • emoji serduszko - liczba głosów: 0
  • emoji ogień - liczba głosów: 0
  • emoji uśmiech - liczba głosów: 0
  • emoji smutek - liczba głosów: 0
  • emoji złość - liczba głosów: 0
  • emoji kupka - liczba głosów: 0