Najlepszy kebab w Warszawie? Efekt Książula już zadziałał
Nowy film Książula, popularnego youtubera gastronomicznego, podbił serca miłośników kebabów w Warszawie. W swoim najnowszym materiale influencer zdradził, gdzie znajduje się najlepszy (jego zdaniem) kebab w stolicy.
Książulo, znany youtuber i pasjonat kulinarnych odkryć, postanowił w swoim najnowszym filmie zdradzić fanom, gdzie znajduje się najlepszy kebab w Warszawie. Jak zwykle, podszedł do zadania z pełnym zaangażowaniem, odwiedzając kilka miejsc, które już wcześniej zyskały uznanie wśród warszawiaków.
Podobne
- Najgorszy kebab w Warszawie podszywa się pod Książula. "To nie jest mój lokal"
- Kizo został twarzą kebaba. "MUALA" od Książula nie będzie?
- Knajpa z ZOO zaatakowała Książula. Youtuber odpowiada
- Cwaniak podszył się pod Książula. "Pewnie chciał więcej sera"
- Filip Chajzer ostro o Książulu: "Recenzja do d**y jak sam autor"
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
JULIA ŻUGAJ spełniła już WSZYSTKIE SWOJE MARZENIA?
Kebabowe zagłębie na al. Jana Pawła II
W końcu dotarł do miejsca, które zdecydowanie wyróżniło się na tle konkurencji. Książulo zachwycił się lokalem przy al. Jana Pawła II, w samym sercu warszawskiego zagłębia kebabowego. W tej okolicy można znaleźć takie znane miejsca jak Esnaf czy Sapko, a do niedawna była tu również popularna Sewa, którą zastąpił nowy gracz na rynku - kebab Tendur.
Magiczny lawasz. Książulo wskazał najlepszy kebab w mieście
Co sprawia, że Tendur wyróżnia się na tle innych miejsc? Według Książula największe wrażenie robi lawasz, który jest wypiekany na miejscu. Książulo zamówił mały lawasz mieszany-mieszany, z mięsem wołowo-baranim i kurczakiem oraz miksem sosów za jedyne 23 zł. Cena jest bardzo przystępna, zwłaszcza jak na centrum Warszawy.
Mięso, według youtubera, nie ustępuje jakości takim miejscom jak Esnaf czy Sapko. Warto również zwrócić uwagę na sosy, które stoją na każdym stoliku, by goście mogli według uznania dodawać je do potrawy.
najlepsza KEBAB na planecie ziemia
Dlaczego bez "MUALA"?
Choć kebab z Tendura zdobył ogromne uznanie Książula, nie obyło się bez pewnych zastrzeżeń. - Totalnie muala, ale muala tutaj nie będzie. [...] Chodzi o to, że sam w sobie ten kebab ma bardzo mało sosu. [...] Ten kebab trzeba jeść na miejscu, bo w wersji na wynos po prostu jest suchy. [...] Jakbym miał oceniać kebaba na miejscu, dałbym muala, ale nie mogę tego zrobić, bo dużo ludzi bierze na wynos. To nie jest ten sam kebab, bez tych sosów i z tymi sosami - wyjaśnił youtuber.
Efekt Książula - tłumy w Tendurze
Już w dniu publikacji filmu Tendur zaczął przyciągać masy gości. Media społecznościowe zalały zdjęcia i relacje przedstawiające kolejki przed lokalem. Książulo nie omieszkał podzielić się nimi w swojej relacji na Instagramie, podkreślając tym samym, jak ogromny wpływ mają jego rekomendacje.
Wydaje się, że Książulo po raz kolejny udowodnił, że jego kulinarne odkrycia są na wagę złota dla warszawskich smakoszy. Tendur, dzięki swojemu wyjątkowemu lawaszowi i pysznemu mięsu, zdobył serca mieszkańców stolicy i na pewno na długo zagości w ich kulinarnym repertuarze. Trzeba jednak wziąć poprawkę na to, że smaki Książula mogą nie podpasować wszystkim. Ostatnio podczas wizyty w warszawskim ZOO youtuber wciągnął zapiekankę z pleśnią i nawet się nie zorientował.
Popularne
- Rozwój PSZOK-ów dzięki funduszom unijnym
- Poznaj Polskę na dwóch kołach
- Liam Payne wiecznie żywy. Znów usłyszymy jego głos
- Marcin Dubiel próbuje wrócić do internetu. Kolejny epic fail
- Kamil z Ameryki w akcji. Koszulki #freebudda wspierają Strefę 77
- Wojtek Gola na streamie u Jelly Frucika. Było piekielnie gorąco
- Młodzi na rynku pracy w Unii Europejskiej
- Rok po wybuchu Pandora Gate. Co dalej z ekstradycją Stuu?
- Fundusze unijne a problemy szkół