Tiktokerka dzieli się kulinarnym pro-tipem. Magda Gessler dostałaby zawału
Nie masz pomysłu na obiad? Wystarczy, że wejdziesz na TikToka. Emily Harper podpowie Ci, jak usmażyć mieloną wołowinę... w dość oryginalny sposób.
W kuchni jedynie Robert Makłowicz nie popełnia żadnych błędów. Wszystko, co wychodzi spod jego dłoni jest idealnie doprawione i dosmażone w punkt. Pozostali śmiertelnicy mogą się pochwalić mniej lub bardziej spektakularnymi kulinarnymi wpadkami. Dowodem na to jest pewien klip, jaki ostatnio zaczął trendować na TikToku. Nawet amatorom gotowania zjeżą się włosy, kiedy zobaczą ten materiał.
- Dziwny challenge na TikToku – peeling stóp
- Jak zrobić zdjęcie ze zmarłym? Użyć filtra na TikToku
- Czas powiedzieć STOP depilacji twarzy na TikToku
- Śmierć 10-letniej dziewczynki skutkiem viralowego wyzwania na TikToku. Nie róbcie Blackout Challenge!
- Dlaczego tiktokerzy palą śnieg? Bo stworzył go Bill Gates
Jeden z najnowszych klipów użytkowniczki Emily Harper wygenerował ponad 5,8 mln wyświetleń. Dlaczego stał się viralem? Kobieta rozpoczyna filmik od obietnicy, że dzisiaj dowiemy się, jak zdrowo gotować. Emily chce się z nami podzielić umiejętnościami, jakie zdobyła na zajęciach z odżywiania. Do tego momentu brzmi niewinnie, prawda? Jeszcze przez chwilę wagonik rollercoastera jedzie do góry…
Emily pokazuje, jak przyrządzić mieloną wołowinę. Wyjmuje mięso z opakowania, po czym kładzie na patelnię i smaży. Kobieta zauważa, że tłuszcz, który wytopił się podczas smażenia mięsa, jest obrzydliwy, dlatego decyduje się go odcedzić. I wtedy dzieje się coś totalnie niepojętego.
Emily kładzie usmażone mięso na cedzak, a następnie wsadza naczynie do zlewu i odkręca wodę. Pod silnym strumieniem płucze usmażone mielone mięso. Tak właśnie robi. Płucze usmażone mięso pod bieżącą wodą. Następnie przerzuca wypłukane mięso z powrotem na patelnię i kontynuuje smażenie, mówiąc, żebyśmy spojrzeli, jaka teraz jest różnica. Poniżej udostępniamy Wam link do tego materiału.
Dlaczego płukanie usmażonego mięsa w zlewie jest nieprawidłowe?
Tłuszcz z usmażonego mięsa może zatkać rury kanalizacyjne, dlatego nie powinno się go wylewać do zlewu. Ale największy problem w wideo Emily jest taki, że usmażona wołowina po poddaniu ją "kąpieli" jest totalnie bez smaku. Prawdopodobnie przeżuta guma kulka zachowa więcej smaku, niż wypłukana pod wodą usmażona wołowina. Podobnego zdania jest wielu internautów, którzy widzieli klip.
- Licealistka nagrodzona za kosmetyki, które nie istnieją
- Najlepsze momenty Roberta Makłowicza
- Co irytuje w życiu z rodzicami pod jednym dachem? [LISTA]
- Zalando Pre-owned - sprawdziliśmy, czy opłaca się tu sprzedać ubrania. Hint: kokosów nie zarobisz
- Tiara Przydziału – sprawdź, do którego domu w Hogwarcie należysz!
- Która postać z "The Crown" jest do Ciebie najbardziej podobna?
- Pandemia a e-sport. Pytamy x-kom AGO o stan świata prosów w czasach COVID-19 [WYWIAD]
- Powrót "iCarly" coraz bliżej! Sprawdzamy, co słychać u aktorów z serialu
- Zjada je każdy z nas. 5 produktów, które szkodzą planecie