Tiktokerka dzieli się kulinarnym pro-tipem. Magda Gessler dostałaby zawału
Nie masz pomysłu na obiad? Wystarczy, że wejdziesz na TikToka. Emily Harper podpowie Ci, jak usmażyć mieloną wołowinę... w dość oryginalny sposób.
W kuchni jedynie Robert Makłowicz nie popełnia żadnych błędów. Wszystko, co wychodzi spod jego dłoni jest idealnie doprawione i dosmażone w punkt. Pozostali śmiertelnicy mogą się pochwalić mniej lub bardziej spektakularnymi kulinarnymi wpadkami. Dowodem na to jest pewien klip, jaki ostatnio zaczął trendować na TikToku. Nawet amatorom gotowania zjeżą się włosy, kiedy zobaczą ten materiał.
Podobne
- Tiktokerka torturuje żołądki widzów. Odtwarza apetyczne dania z filmów Disneya
- Kim jest CZN Burak? Tiktoker, który gotuje GÓRĘ żarcia i dziwnie się uśmiecha
- Tiktokerka nauczyła się grać na gitarze JĘZYKIEM. Fani są zachwyceni
- Najsmaczniejsze pomysły na piknik według TIKTOKA!
- Jak zdobyć fejm na TikToku? Pokroić tort kieliszkami do wina
Jeden z najnowszych klipów użytkowniczki Emily Harper wygenerował ponad 5,8 mln wyświetleń. Dlaczego stał się viralem? Kobieta rozpoczyna filmik od obietnicy, że dzisiaj dowiemy się, jak zdrowo gotować. Emily chce się z nami podzielić umiejętnościami, jakie zdobyła na zajęciach z odżywiania. Do tego momentu brzmi niewinnie, prawda? Jeszcze przez chwilę wagonik rollercoastera jedzie do góry…
Emily pokazuje, jak przyrządzić mieloną wołowinę. Wyjmuje mięso z opakowania, po czym kładzie na patelnię i smaży. Kobieta zauważa, że tłuszcz, który wytopił się podczas smażenia mięsa, jest obrzydliwy, dlatego decyduje się go odcedzić. I wtedy dzieje się coś totalnie niepojętego.
Emily kładzie usmażone mięso na cedzak, a następnie wsadza naczynie do zlewu i odkręca wodę. Pod silnym strumieniem płucze usmażone mielone mięso. Tak właśnie robi. Płucze usmażone mięso pod bieżącą wodą. Następnie przerzuca wypłukane mięso z powrotem na patelnię i kontynuuje smażenie, mówiąc, żebyśmy spojrzeli, jaka teraz jest różnica. Poniżej udostępniamy Wam link do tego materiału.
Dlaczego płukanie usmażonego mięsa w zlewie jest nieprawidłowe?
Tłuszcz z usmażonego mięsa może zatkać rury kanalizacyjne, dlatego nie powinno się go wylewać do zlewu. Ale największy problem w wideo Emily jest taki, że usmażona wołowina po poddaniu ją "kąpieli" jest totalnie bez smaku. Prawdopodobnie przeżuta guma kulka zachowa więcej smaku, niż wypłukana pod wodą usmażona wołowina. Podobnego zdania jest wielu internautów, którzy widzieli klip.
Popularne
- "POLSKA GUROM" - Przemek Kucyk zgłasza się na Eurowizję. To jego topka polskiej (pop)kultury
- Nikita i Cameraboy rozstali się? Mocny statement krąży w sieci
- Nudna reklama Friza i Wersow. Recenzja "Friz & Wersow. Miłość w czasach online"
- Znamy cenę biletów na Doję Cat. Na miejsca przy samej scenie trzeba się wykosztować
- Wejdą nowe smaki Wojanków? Internet huczy od pogłosek
- Antyki, czyli kuchnia babci na TikToku. Wywiad z ikonicznym twórcą
- Lola Young odwołała trasę koncertową? Wszystko przez dramatyczny wypadek na scenie
- Julia Wieniawa - "Światłocienie" nudzą i bawią [RECENZJA]
- Louis Tomlinson wystąpi w Polsce. Fani krytykują wybór daty koncertu?