Julia Żugaj jak polska Kendall Jenner. Influencerka nie umie obrać marchewki
Julia Żugaj wystąpiła w najnowszym odcinku Genzie, w którym zmierzyła się z Hanią w Wielkim Konkursie Kulinarnym. Jak celebrytka poradziła sobie w kuchni?
Julia Żugaj pojawiła się gościnnie w najnowszym filmie Genzie i wzięła udział w kulinarnej rywalizacji. Jej rywalką została Hania - dziewczyny dostały zadanie, aby przygotować przystawkę i danie główne wywodzące się z kuchni afrykańskiej.
Julia już na początku wyzwania zaznaczyła, że gotowanie nie jest jej najmocniejszą stroną. Oznaczało to jedno: odcinek był naprawdę mocny i nie obyło się bez fuckupów.
Była członkini Teamu X zaplusowała jednak wrażliwością. W konkursie zdecydowała się przygotować danie wegetariańskie, ponieważ nie wiedziała, czy wśród ekipy Genzie wszyscy jedzą mięso.
"To co ja sobie wymyśliłam, ja bym tego prawdopodobnie nie zjadła"
Julia Żugaj zaczyna z wysokiego C i od razu przyznaje się fanom, że nie potrafi wykonywać podstawowych kuchennych czynności, takich jak obieranie marchewki.
Odcinek to płynne złoto pod względem wypowiedzi influencerki:
- Wiesz w jakiej formie są suszone pomidory? - pyta operatora.
Przechodząc do przypraw, Julia wyraża swoje rozczarowanie, że tymianek i oregano nie są ułożone alfabetycznie. Z jednej strony odklejenie, z drugiej, w taki właśnie sposób organizuje się przyprawy w wielu domach. Tylko kto z pracowników marketu znalazłby na to czas?
Po trzech próbach otworzenia szuflady z pieczywem, celebrytka w końcu odniosła sukces. Połowa drogi za nią, zakupy zrobione. A dalej jest tylko lepiej.
"Zawsze na cateringu leciałam albo chodziłam do jakichś knajpek, więc nie było mi dane się nauczyć"
Przed kamerą Julia przyznała, że chyba po raz pierwszy gotuje coś samodzielnie. Opowiada też, że stojąc w kolejce do kasy(!) oglądała tutoriale, jak kroić warzywa. Ciężko przeżyła starcie z kuchenką indukcyjną (z którego wyszła zwycięsko) i musiała się upewnić, czy pomidory w puszce to na pewno pomidory w puszce.
Ostatecznie jury stwierdziło, że zarówno danie Hani (hummus z warzywami i afrykańskie curry z dynią), jak i Julii (bananowe delfinki i chakalaka) są bardzo smaczne. Wyzwanie wygrała Hania, zdobywając ocenę 8,87/10.
Gratulujemy obu uczestniczkom kulinarnego challenge'u i serdecznie zapraszamy na kuchenne korepetycje do Julii Żugaj.
Popularne
- Rozwój PSZOK-ów dzięki funduszom unijnym
- Poznaj Polskę na dwóch kołach
- Liam Payne wiecznie żywy. Znów usłyszymy jego głos
- Marcin Dubiel próbuje wrócić do internetu. Kolejny epic fail
- Kamil z Ameryki w akcji. Koszulki #freebudda wspierają Strefę 77
- Wojtek Gola na streamie u Jelly Frucika. Było piekielnie gorąco
- Młodzi na rynku pracy w Unii Europejskiej
- Rok po wybuchu Pandora Gate. Co dalej z ekstradycją Stuu?
- Fundusze unijne a problemy szkół