Wydał fortunę na jagodziankę. Nagranie poniosło się w sieci
Tiktoker Krystian Sawicki, znany w internecie jako MrKryha, zmierzył się z gigantyczną jagodzianką. Wrażenie zrobił zarówno rozmiar przekąski, jak i kwota na paragonie.
Lipiec jest najważniejszym miesiącem dla fanów jagód. Właśnie wtedy te leśne owoce pojawiają się w sklepach, na bazarkach, przy drogach wzdłuż lasów. Piekarnie wykorzystują jagody jako nadzienie do drożdżówek. Chyba nie ma takiej osoby na świecie, która nie skusi się na jagodziankę dopiero co wyjętą z pieca.
Podobne
Ceny jagodzianek potrafią przyprawić o zawrót głowy. "Paragony grozy" dotyczące tego tradycyjnego polskiego wypieku są w każdym roku w centrum zainteresowania mediów i klientów piekarni. Kilkanaście złotych to minimalna kwota, którą należy wydać, aby cieszyć się smakiem dobrej jakości jagodzianki. Na tak wysoką cenę wpływają rosnące koszty składników i produkcji.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Iza Zabielska: Byłam kiedyś z Influencerką
Najdroższa jagodzianka w Polsce
Jedne z najdroższych jagodzianek w Polsce serwuje cukiernia Słodki, Słony, której właścicielką jest Magda Gessler. W tym roku za jedną sztukę wypieku należy zapłacić u gwiazdy telewizji aż 31 zł. Taka cena wydaje się i tak niska w porównaniu z jagodzianką, którą spróbował tiktoker MrKryha. Twórca wydał na przysmak oszałamiające 99 zł.
Twórcą największej i najdroższej jagodzianki w Polsce jest Bułkęs, restauracja w Katowicach. MrKryha po wyjęciu jagodzianki z pudełka pokazał, że wypiek był większy od jego głowy.
Wydał majątek na jagodziankę
- W środku jest ponoć pół kilograma jagód. Przekrajamy i sprawdzamy. Smacznego. Ogromna ilość jagód. Spójrzcie, ile tego tutaj jest. Są to prawdziwe jagody, a nie jakiś dżem. Na górze jest sporo kruszonki, mamy również cukier puder. Ten wsad jagodowy jest lekko kwaśny, ale ze słodką kruszonką wchodzi jak złoto. Ciasto drożdżowe jest od spodu dosyć grube. Porcja jest naprawdę ogromna i spokojnie starcza na trzy osoby - ocenił tiktoker.
Na największą i najdroższą jagodziankę w Polsce nie można tak po prostu wpaść "z ulicy". Należy zgłosić obsłudze piekarni chęć zakupu wypieku z dwu-, trzydniowym wyprzedzeniem.
Recenzja MrKryhy poniosła się w sieci. Ma ponad 300 tys. wyświetleń i ponad 300 komentarzy.
Popularne
- Ashton Hall - kim jest i na czym polega jego poranna rutyna?
- Jak wygląda donut Julii Żugaj? Detektywi z TikToka znów w akcji
- Bagi rusza z nowym projektem. "Chcemy dostarczać najlepszy content"
- Korea Północna zamknęła granice przez OjWojtka? Influencer reaguje
- Lewandowski zgodził się być świadkiem na ślubie Łatwoganga? Gruba akcja...
- Jaki jest najszczęśliwszy kraj na świecie? Polska awansowała
- Kot Kacper przeszedł piekło. Wiadomo, co go teraz czeka
- Rafonix ma duże problemy psychiczne. Chce wrócić do internetu i otworzyć kebaba
- Mini Majk ma problemy w związku? "Widocznie nie pasujemy do siebie"